Razvoj koji u fokusu ima ‘skladno i bolje za sve, za zajednicu’

Na Prvoj vidilici na Marjanu održana je konferencija za novinare koalicije ZA, stranaka Nezavisna lista mladih, Pametno za Split i Dalmaciju te HSLS. Bila je to prva od tri konferencije na kojima će koalicija ZA predstaviti temeljne vrijednosti i područja svoga programa. Sudjelovali su Daša Dragnić, Ante Renić, Ante Pranić i Maja Jurišić.

Daša Dragnić, kandidatkinja za zamjenicu župana, predstavila je viziju i temeljne vrijednosti programa:

Splitsko-dalmatinska županija može i treba biti poželjan zavičaj, životno okruženje koje njeni stanovnici izabiru za ostanak, oni koji su otišli za povratak, a gosti za boravak. Okruženje koje omogućava i potiče razvoj svih potencijala – gospodarskih, prirodnih, društvenih, ljudskih.

Razvoj koji u fokusu ima ‘skladno i bolje za sve, za zajednicu’. Održivost mora biti polazište svih planova, odluka, projekata, aktivnosti u svim područjima življenja. To ćemo osigurati kroz ravnomjeran razvoj cijelog područja, uz poštivanje specifičnih konkurentskih prednosti, kulture, duha i načina življenja, uz zaštitu okoliša, bioraznolikosti i ublažavanje klimatskih promjena, te transparentnim i uključivim upravljanjem, uz svrsishodno i učinkovito korištenje financijskih sredstava. 

Pročitaj cijeli članak…

Izvor: Pametno.info