[INTERVJU] Kandidat za župana Ante Pranić na Braču poručio: Potencijal s kojim Splitsko-dalmatinska županija gospodari je uspavan, a županija umjesto politike razvoja provodi politiku protokola

Mladi vrgorački gradonačelnik, nositelj Nezavisne liste mladih, a nekadašnji saborski zastupnik u vremenu od 2017. do 2020. godine, Ante Pranić svoja znanja, političko iskustvo, a nadasve rezultate koje je ostvario na području Grada Vrgorca, odlučio je ponuditi široj društvenoj zajednici. Ima li bolje prilike za tim od sudjelovanja na lokalnim izborima, i to ovaj put na županijskoj razini. Okupivši tim najbližih suradnika, različitih struka i zanimanja, Pranić izlazi na lokalne izbore kao kandidat za splitsko-dalmatinskoga župana liste “Koalicija ZA”, odlučan da u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokrene kako kaže, uspavane potencijale te aktivira toliko potreban gospodarski rast i razvoj.

Uz Pranića za dožupanicu na izbore ide dr. Dragnić sa splitskoga Ekonomskoga fakulteta
Svoj program za lokalne izbore, kao i županijsku listu naziva “Koalicija ZA”, koju čine stranke Pametno, HSLS i Nezavisna lista mladih, odlučio je predstaviti u Gradu Supetru i Općini Bol gdje je danas, 23. travnja, boravio sa svojim najližim suradnicima. Uz kandidata Pranića, u njegovoj pratnji bila je kandidatkinja za dožupanicu doc. dr. sc. Daša Dragnić s Ekonomskoga fakulteta u Splitu, čiji je središnji interes poslovna ekonomija te upravljanje i vođenje pojedinačnim organizacijama. Dr. Dragnić nema sumnje dobra saznanja o otoku, problematici otoka, ali i mogućnostima njegova razvoja, ima zahvaljujući činjenici što joj je otac podrijetlom iz Nerežišća. Tu je bila i Maja Jurišić, voditeljica Pokreta otoka i dugogodišnja borac za bolje uvjete života na otocima.

Pročitaj cijeli članak…

Izvor: Brač danas