Dr. sc. Daša Dragnić, kandidatkinja za dožupanicu Splitsko-dalmatinske županije, u Supetru izjavila: Ne možemo živjeti samo od iznajmljivanja; treba poticati kreativnost i inovacije koji će nas gurati naprijed

Dr. Daša Dragnić, docentica na Ekonomskomu fakultetu u Splitu, ujedno kandidatkinja na lokalnim izborima za dožupanicu s liste “Koalicija ZA”, komentirala je u petak, 23. travnja, za BRAČ danas pitanje održivosti otoka u kontekstu globalnih promjena. Ustvrdila je da je gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije previše usmjereno na kretanje turizma, a zadaća je regionalne samouprave više voditi računa o drugim aspektima razvoja.

Dr. Dragnić vezu s otokom Bračom ostvaruje po ocu koji je iz Nerežišća. Iako je rođena u Ljubljani, a živi i radi u Splitu, sveučilišna nastavnica dobro je upućena u problematiku otoka. Razvoj otoka, ističe u razgovoru, nužan je, ali ne pod svaku cijenu. Potrebno je pri tom održati specifičnosti otoka, a turizam ne smije biti jedina aktivnost od koje će ljudi živjeti.

Pročitaj cijeli članak…

Izvor: Brač danas