MAJA JURIŠIĆ IZ KOALICIJE “ZA” OPLELA PO ŽUPANU BOBANU: “Gospodo, prestanite s političkim pamfletima i vječnim obećanjima koje ne namjeravate ispuniti”

“Podržimo ljude u svojim zajednicama koji rade promjenu, pokrenimo se zajedno, preuzmimo odgovornost za budućnost i županiju koju ostavljamo svojoj djeci”, naglasila je Jurišić

Maja Jurišić iz koalicije “ZA” u novom priopćenju za medije je, kako je naglasila, reagirala na obećanja trenutnog župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana.

Evo što je povodom toga napisala:

“Prije nekoliko mjeseci Pokret otoka dobio je poziv upomoć za podršku od Građanske inicijative za razvoj otoka Drvenika Velog – www.zirona.org. Njihov je otok davnih dana proglašen lovištem, a 2020. godine pokrenut je natječaj za zakup zajedničkog lovišta na ovim otocima protiv kojeg su se otočani pobunili.

Naime po dotadašnjem iskustvu ove aktivnosti otocima nisu donijele ništa dobro, već im nanijele štetu na prirodnoj i kulturnoj baštini. 453 potpisa prikupilo se traženja od Splitsko-dalmatinske županije da poništi natječaj i omogući otočanima održiv i strateški razvoj njihovih škoja. Do današnjeg dana odgovora iz županije nema.

Pročitaj cijeli članak…

Izvor: Dalmacija danas