[INTERVJU] ANTE PRANIĆ: “Naša je županija spremna za veliki zaokret i napuštanje lošeg modela koji nam se nameće zadnjih 28 godina”

“Itekako sam svjestan da idućeg župana čekaju problemi koji se ne rješavaju godinama”, poručio je Pranić

Na ovim izborima predvodite koalicijsku listu za županijsku skupštinu i kandidat ste za župana. Ovo je Vaš posljednji mandat kao gradonačelnika – od svega ostvarenog u Vrgorcu, na što ste najviše ponosni?

– Najvažnija su nova radna mjesta, ona su jedini garant poboljšanja kvalitete života i otpornosti naših lokalnih zajednica. Bili smo grad iz kojeg investitori odlaze, danas smo grad u kojeg investitori dolaze. Preuzimanjem dužnosti gradonačelnika imali smo gospodarsku zonu s nula kuna investicija, a danas se grade investicije vrijedne 400 milijuna kn. Ogroman iskorak napravili smo u poljoprivredi, otvorili smo Poduzetnički centar, obnavljali vrtiće, podignuli transparentnost na najveću razinu prikazima svih računa, a dokazali smo da znamo uvesti reda u godine kaosa. Od grada slučaja, postali smo grad primjer drugima bez obzira na sve probleme koji su nas dočekali i financijske dugove koje smo vraćali

Pročitaj cijeli članak…

Izvor: Dalmacija danas